Merkez

0850 888 11 48

e-şube

0850 888 40 48

Havuz nasıl çalışır?

Havuz nasıl Çalışır? sorusunu cevaplayrak, bu konuyu açıklamaya çalışacağız. Havuzun nasıl çalıştığını bilmek özellikle evde olanlar için önemlidir. Nasıl çalıştığını açıklayacağız.

Havuz nasıl çalışır

 

Tankta depolanan su, zaman geçtikçe ve rüzgar ve yağmurun etkisiyle toz, yaprak ve ayrıca güneş losyonlarından, güneş kremlerinden ve yıkananların derisi ve atılımı (ter, idrar) ile kirlenir.

Pompa açıkken, su, cihazlarından (emme nozulu, süzgeç ve dip tahliye) borulara girmeye zorlanır. Kirli su, borulardan geçirildikten sonra en büyük kirin tutulduğu ön filtreden geçerek pompaya ulaşır ve ardından filtreye itilir.

Su, filtreyi geçtikten sonra dönüş borusundan havuza geri döner veya seçici vananın yerleştirildiği konuma bağlı olarak drenaja ve kanalizasyona boşaltılır.

Ana bileşenler

• Tank, rezervuar veya havuzun kendisi

Farklı malzemelerle inşa edilmiş ve astarlıdır, bir yüzme havuzunun ana bileşenidir ve boyutları ve şekli büyük ölçüde değişebilir;

• Emme borusu

Emme hortumunun bağlandığı su tesisatı. Çoğu havuzda, nozulu (hortum adaptörünü sabitlemek için iç dişli) havuzun yan duvarında (en uzun olanı) yüksekliğinin yarısının hemen üzerinde bulunur;

• Süzgeç hortumu

Su yüzeyindeki su katmanını otomatik bir süzgeç (aynı zamanda İngilizce adı olan skimmer olarak da bilinir) aracılığıyla yakalar ve dibe çökmeden önce kir parçacıklarını ve yaprakları toplar. Ayrıca su yüzeyindeki yağı da yakalar;

• Alt drenaj borusu

İşlevi, havuzun en derin kısmındaki suyu dip drenaj olarak bilinen bir cihazla emmektir;

• Dönüş borusu

Filtrelenmiş suyun havuza geri götürülmesinden sorumludur;

• Kanalizasyon borusu

Suyun kanalizasyon şebekesine atılmasını sağlar;

• Filtre

Kir parçacıklarının sudan uzaklaştırılmasından sorumludur, genellikle filtre ortamı kumdur;

• Pompa

Motorlu pompa veya motor olarak da bilinen bu pompa, suyun borulardan ve rezervuardan sirkülasyonunu zorlama işlevine sahiptir.

Havuz nasıl çalışır

Havuz Bakım Kimyasalları

Kimyasallar bunu farklı ihtiyaçlar için yapıyor, ancak işlerini düzgün yapabilmeleri için belirli koşullara sahip olmamız gerekiyor. En önemli faktör doğru asit seviyesini korumaktır, aksi takdirde kimyasallar düzgün çalışmayacaktır. PH seviyesi 7,2 ile 7,8 arasında tutulmalıdır, aksi takdirde klor çalışmayacaktır. PH seviyesini düşürmek için pH Eksi olan ürünleri eklemeniz gerekecektir. Bu ürünler direkt olarak havuz suyuna ilave edilmemeli, bir kova suda çözülerek havuzun derin kısmına ilave edilmelidir. Nedeni Öncelikle çözülmesi gereken çok tehlikeli olduğu ve ciddi yanıklara neden olabileceği gerçeğidir. Taneler suya atılırsa bir yerde yoğun hidroklorik asit oluşturacaktır. Derine eklenmelidir çünkü bu, asidin olabildiğince çabuk seyrelmesine izin verir. Kimyasallarla çalışırken daima eldiven ve gözlük takın. PH’ın yükseltilmesi gerekiyorsa, yukarıdaki yöntemi izleyin, ancak pH + olan ürünler kullanın.

Tahıllara klor eklemek için suyun yüzeyinin her yerine dökün, ancak rüzgarın ters gitmediğinden emin olun. Koruyucu gözlük ve eldiven takmalısınız. Klor tabletleri kullanırsanız, bunlar genellikle klorun sabit bir hızda çözülmesine yardımcı olan kepçe sepetlerine yerleştirilir. Klor çok aşındırıcı olduğundan ve plastiği kırılgan hale getireceğinden daha sonra ekipmanda sorunlar olabilir. Bunun ilk işaretleri yüzgeçlerde ve kepçe sepetinde olacaktır.

Ne kadar kimyasal koymalıyım?

İlk önce suyun yüzeyini hesaplayın. Ortalama derinliği hesaplayın. Suyun metreküpünü bulmak için iki öğeyi çarpın. Kullanılan spesifik kimyasallar, bireysel gereksinimlerine göre farklı dozaj seviyelerine sahip olacaktır, ancak dozaj seviyeleri her zaman metreküp cinsinden hesaplanır. Ancak, en kolay şey biraz eklemek ve daha sonra tekrar denemektir. Ne kadar eklemeniz gerektiğini yakında öğreneceksiniz. Haftalık olarak denerseniz, amaç, kimyasallar eklendikten 7 gün sonra suda klor kalıntısı elde etmektir. Test sırasında okuma yoksa, daha fazlasını ekleyin. Olumsuz hava koşulları veya havuzun artan kullanımı da daha fazla klor eklenmesi gerektiği anlamına gelir.

Flocklar

Flokülantlar, suya eklendiğinde, normalde filtre tarafından tutulamayan küçük asılı parçacıkları filtrelemek için bağlayan bir grup kimyasaldır. Genellikle su bulutlu olduğunda eklenirler. Flokülantlar genellikle sıvı formdadır. Bunları kullanmanın doğru yolu, havuzdan bir kova su alıp ona floculant eklemek ve daha sonra sığ uca eklemektir.Çok bulutlu su için filtreyi yarım saat çalıştırın ve sonra kapatın. Ertesi gün parçacıklar silinebilecekleri havuzun dibine yerleşmiş olacaktır. Filtrenin muhtemelen bundan sonra yıkanması gerekecektir. Havuz parlaklığını yeni kaybetmişse, biraz topaklaştırıcı ekleyin ve filtreyi açık bırakın. Dozaj, havuzun metreküpüne bağlıdır. Hiçbir zaman talimatların söylediği kadarını hemen eklemeyin, çünkü haftalarca havuzun dibinde kalıntı kalacaktır. Daha sonra her zaman daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

×