Merkez

0850 888 11 48

e-şube

0850 888 40 48

Havuz Suyu Hacmi Hesaplama işleminde yüzme havuzunun büyüklüğü, derinliği ve genişliği birbirinden farklıdır. Farklı boyutlarda ve şekillerde havuzların hacimleri, materyalleri ve gereksinimleri birbirinden farklıdır. Havuz hacmi hesaplamak için havuzun şekli, uzunluğu, derinliği, eni gibi bilgilere ihtiyacınız vardır.

Havuz Suyu Hacmi

Havuz Suyu Hacmini Neden Hesaplamalısınız?

Bu bilgileri girerek havuz hacmini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Havuz Suyu Hacmini bilmeniz sizlere pek çok açıdan avantaj sağlar. Doğru bilgiler ile Havuz Suyu Hacmini öğrenmeniz daha doğru yöntemler kullanmanıza ve bakım işlemlerini kolaylaştırmanıza yardımcı olur.

  • Havuz yaptırma aşamasında havuzun dolumu için gerekli olan litre hacim hesaplamalarının yapılması için bilmeniz gereklidir. Havuz Suyu Hacmini Hesaplama sırasında atlayacağınız en ufak detaylar ilerde karşınıza büyük problemler olarak çıkabilir. Bu gibi sorunları önlemek için ölçüleri bilmeniz ve doğru şekilde hesaplamanız oldukça önemlidir.
  • Havuzun doğru şekilde temizlenmesi insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Havuz Suyu Hacmini bilirseniz havuz temizliğinde kullanılan kimyasalların kullanım miktarını doğru şekilde ayarlayabilirsiniz. Her kimyasalın kullanım miktarı birbirinden farklıdır. Suyun miktarına ve havuzun derinliğine göre kullanılması gereken kimyasalların az ya da fazla kullanımı farklı sorunlar oluşturabilir. Klor, çöktürücü, havuz suyu berraklaştırıcı gibi kimyasalların kullanım miktarlarını doğru şekilde ayarlamanız ve bir rutin haline getirmeniz hem vakitten hem de üründen tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
  • Havuzunuzun hacmini bilmeniz havuz içindeki tesisat, gerekli parça ve malzemeler seçiminde sizlere yardımcı olacaktır. Havuzlarda kullanılan pek çok gerekli ekipman ve araç vardır. Havuz merdiveni, pompa sistemleri gibi havuzda gerekli malzemelerin havuzunuz ile uyumlu olması oldukça önemlidir. Havuz hacmini tam olarak bilmeniz doğru ürün seçiminde sizlere fayda sağlayacaktır. Böylelikle karar vermeniz kolaylaşacaktır ve doğru ürünleri daha hızlı bulabileceksiniz.
  • Havuzda kullanacağınız filtrasyon sistemlerinin doğru seçimini yapabilmek için havuz hacmini bilmeniz gereklidir. Filtreleme işlemleri suyun devir daimi ve havuzun temizliği için en önemli etkenlerden biridir. Yanlış bir filtreleme sistemi havuzda büyük sorunlara yol açabilir. Yaptığınız temizlik işlemlerinin ve suyun döngüsünün doğru şekilde sağlanması için doğru boyutta ve doğru sistemde filtreleme sistemlerine ihtiyacınız vardır. Havuzun hacmini bilerek yapacağınız filtre seçimi havuz bakımı için doğru bir karar olacaktır.
  •  Havuz içerisinde kullanacağınız su miktarı da Havuz Suyu Hacmi ile doğrudan bağlantılıdır. Havuzunuzun taşmadan yeterli seviyede ne kadar suya ihtiyaç duyduğunuzu basit bir formülle saniyeler içinde hesaplayabilirsiniz.

Dairesel ve Dikdörtgen Havuz Suyu Hacmi Hesaplama

Havuz suyu hacmini bilmeniz sizlere pek çok açıdan avantaj sağlayacaktır. Havuzunuzun hacmini hesaplamanız artık oldukça kolaydır. Sizler için hazırladığımız formül ve sistem aracılığı ile sadece birkaç bilgi girerek saniyeler içinde havuzunuzun hacmini hesaplayabilirsiniz. Herhangi bir formül ezberlemenize ya da hangi verileri nasıl çarpmanız gerektiğini bilmenize gerek yoktur. Aklınızda herhangi bir soru işareti kalmadan otomatik olarak hesaplama yapabileceğiniz sistem sizlere saniyeler içinde havuzunuzun hacmini sizlere bulacaktır.

Teknolojinin gelişmesi ile günümüzde hesaplama işlemleri de oldukça kolaylaşmıştır. Havuz hacimlerinin hesaplanma şekilleri havuz şekillerine göre değişiklik gösterir. Havuz hacmi hesaplamasında bilmeniz gereken bir diğer bilgi ise denge deposu bulunan havuzların hesapta ortalama havuz hacmine ek olarak %15 ilave edilir ve sonuç görülür. Havuz hacminin hesabını yaparken denge tankını hesaba katmanız doğru bir sonuç alabilmek için gereklidir. Normal bir cismin hacmini hesaplarken üç kavramı bilmeniz yeterlidir. Hacmini öğrenmek istediğiniz cismin boyu, eni ve yüksekliğini bilmek hacim bulmak için gerekli kavramlardandır.

Bu üç değerin çarpılması size hacmi verecektir. Havuz hacmi hesaplama işlemlerinde bazı durumlar kafa karışıklığına sebep olabilir. Bu durumlardan bazıları havuz şekilleridir. Her havuzun şekli ve boyutu aynı değildir. Havuzların farklı şekillerde dizayn edilmesi ve boyutlarının birbirinden farklı olması hacim hesaplama kısmında sıkıntılar oluşturabilir. Farklı şekillerdeki havuzların hacimlerini hesaplamak için bilmeniz gereken ölçüler şu şekildedir;

Yuvarlak bir havuzun hacmini hesaplamak isterseniz bilmeniz gereken ölçüler: Öncelikle havuzunuzun çapını bulmalısınız. Ardından havuzun en derin kısmının derinliğini ve en sığ noktasının derinliğini ölçerek bilgileri gerekli alanlara yazmanız yeterli olacaktır. Hesapla butonuna basarak metreküp cinsinden havuzunuzun hacmini öğrenebilirsiniz.
Oval bir yüzme havuzun hacmini hesaplamak isterseniz bilmeniz gereken ölçüler: Havuzunuzun uzunluğu, eni, en derin noktanın derinliği ve en sığ noktanın derinliğidir. Metre cinsinden gireceğiniz bu bilgiler sizlere oval havuzunuzun hacmini gösterecektir.

Dikdörtgen bir yüzme havuzunun hacmini hesaplamak isterseniz bilmeniz gereken ölçüler: Havuzunuzun uzunluğu, havuzunuzun eni, havuzunuzun en sığ noktasının ve en derin noktasının ölçüleridir.

Farklı formlardaki yüzme havuzlarının hacmini hesaplamak için bilmeniz gereken ölçüler: Havuzun maksimum uzunluğu, ortalama genişliği ve ortalama derinliğidir. Bu tür havuzlarda hesaplanan hacim ortalama bir değerdir.

Havuz hacmini öğrendikten sonra rahatlıkla sistemleri kurabilirsiniz ve değişiklikler yapabilirsiniz. Havuz temizliği konusunda da endişelerinizi azaltarak doğru miktarda temizleyici kimyasallar kullanarak havuzunuzun temizliğini ve dezenfeksiyonunu doğru şekilde sağlayabilirsiniz.

Havuzlarda Kullanacağınız Kimyasal Miktarları

Havuz hacmini öğrendikten sonra havuzun temizliği ve bakımı için gerekli kimyasal kullanım oranını belirleyebilirsiniz. Havuzlarda kullanacağınız kimyasallar ve bu kimyasalların oranları;

  • Klor miktarı: Havuz kimyasalları arasında en önemli ürün klorlardır. Klor havuzu mikrop ve bakteri gibi gözle görülmeyen zararlardan arındırır. Havuz suyunu hijyenik hale getirmek, havuz suyundaki mikroorganizmaları arındırmak ve bu tür organizmaların oluşumunu engellemek için belirli bir ortamda dezenfektan havuz kloru kullanmak gerekir. Örneğin, 100 metreküp havuz suyu başına 1-3 ppm serbest klor seviyesi oluşturmak için 200 gram-500 gram dezenfektan havuz kloru kullanın. Ancak, kullanımdan sonraki sonuçlar düzenli olarak ölçülmelidir. Havuz suyu testi klor oranının 3 ppm’yi geçtiğini gösterdiğinde havuza klor konulmamalıdır. Klor içeriği 0 ppm olsa bile yüzme havuzuna dezenfektan havuzunun iki katı kadar klor konulmalıdır.
  • Sıvı klor miktarı: 1-3 ppm serbest klor düzeyi oluşturmak için 100 metreküp havuz suyuna 900 gram ila 4 kilogram oranında kullanılması önerilir.
  • Ph düşürücü miktarı: Havuzdaki ph oranını 0,2 düşürmek için 100 metreküp havuza 1,5 kilogram ph düşürücü kullanılması önerilir.
  • Ph yükseltici miktarı: havuzdaki ph oranını 0,2 oranında yükseltmek için 100 metreküp havuza 1,5 kg ph yükseltici kullanılması önerilir.
  • Sıvı çöktürücü miktarı: 100 metreküp havuz içerisine haftada 1 litre sıvı çöktürücü kullanılması önerilir.
  • Kartuş çöktürücü miktarı: 100 metreküp boyutundaki havuza 10 günde 2 kartuş şeklinde skimmer sepetine yerleştirilmesi önerilir.
  • Yüzey dezenfektanı miktarı: Havuz temizliğinde önemli kimyasallardan biri de yüzey dezenfektanıdır. 100 metreküp havuza 25 litre yüzey dezenfektanı su ile karıştırılarak hazırlanması ve duvara sürülmesi önerilir.
  • Yosun önleyici ve parlatıcı miktarı: Havuzun ilk dolumunda 100 metreküpe 2 litre, sonraki süreçlerde ise 100 metreküpe haftada bir kez 0,5 litre şeklinde yosun önleyici kullanılması önerilir.
  • Kalsiyum hipoklorit: Havuzun ilk dolumunda 120 metreküp suya 2 tablet eklemeniz ve sonraki normal kullanım sürecinde 1-2 tablet şeklinde kullanılması önerilir.
  • Yosun öldürücü: Havuzun ilk dolumunda 100 metreküpe 2 litre şeklinde, ardından 100 metreküpe haftada 0,5 litre şeklinde kullanılması önerilir.Sizler de havuzunuzun hacmini kısa sürede sayfamızdan hesaplayarak havuz bakımını kolaylaştırabilirsiniz. Havuzunuzun tüm ihtiyaçlarına tek tıkla e-havuzmarket.com ‘dan ulaşabilirsiniz.
×